Volg ons op Facebook:

Neem contact met ons op! 06-53439251

Luchtdicht bouwen

Het is niet eenvoudig om te voldoen aan de wettelijke eisen van luchtdichtbouwen. Kieren, naden, gaten, spleten hebben allemaal hun invloed op de vereiste waarden. Maar daarnaast moeten we ook niet vergeten dat we in een gezonde leefomgeving ventilatie nodig hebben. We moeten dus komen tot een systeem dat ongecontroleerde ventilatie gecontroleerd kan maken.

We willen de invloeden op het binnenklimaat zoals wind, water, kou, warmte en geluid beheersbaar maken. Er moet dus bijzondere aandacht worden geschonken aan een perfecte luchtdichtheid. Luchtdichtbouwen zorgt voor energiebesparing, verminderd geluidsoverlast, voorkomt vochtproblemen en tocht.

Met het luchtdichtsysteem van Innotec worden naden en kieren afgedicht met de Innotec Spray-Seal Plus. De Spray-Seal Plus is een verspuitbare MS-Polymeer die zeer goede verlijmende en afdichtende eigenschappen bezit. Door deze eigenschappen dicht het product op gemakkelijke wijze naden en kieren af en hecht het zeer goed op vele ondergronden. Het product vulkaniseert als het ware met de ondergrond, waardoor deze luchtdicht wordt gesloten. Bij kozijnaansluitingen is het vaak erg lastig een luchtdichte aansluiting te realiseren. De problemen ontstaan doordat het een tijdrovende en ingewikkelde applicatie is. Juist voor deze toepassing is het Luchtdicht Systeem van Innotec perfect te gebruiken.

Naast de Spray-Seal Plus heeft Innotec een drietal tapes in het assortiment waar je met een eenvoudige en snelle verwerking een duurzame luchtdichte aansluitingen creƫert. Een kozijn dichtingsband met een speciale stucrand voor het luchtdicht maken aan de bouwfysisch warme zijde van een kozijn. Een Vlies tape voor een duurzame luchtdichting van de kanalen van kanaalplaatvloeren, maar ook toepasbaar als afdichting voor open voegen, aansluitingen of al reparatie tape voor kleine beschadigingen of scheuren in dak en gevel. En de Butyl Afdichtingsband een zeer goed hechtende en uiterst rekbare PE-Butyl-afdichttape met duurzame waterbestendigheid en zeer hoge verouderingsbestendigheid.

Voor meer informatie nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen en/ of een vrijblijvende offerte op te vragen.